top of page
DSC07038-01_BW_tn.jpg

Hallo!

Ik ben Esther Stoel; TEDx spreker, TV-kandidaat, Autodidact, ADHD-er, Serial Entrepreneur, Alleenstaande mama, Sportdiëtist, Digital Nomad

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
Witte achtergrond

Mijn verhaal; in een notendop

"Ik ben geboren in 1989 in Nieuwegein en groeide op in een gescheiden gezin. Aan de ene kant ervaarde ik ziekte en armoede, aan de andere kant een nette middenklasse met werkende ouders. Van beide werelden heb ik geleerd dat geld geen voorwaarde is voor geluk. Van jongs af aan leerde ik zelfstandig te zijn en creatief met geld om te gaan. Hoewel ik begon op het VWO/gymnasium, zakte ik af naar het VMBO TL omdat mijn interesses vooral lagen bij de leerlingenraad en het organiseren van evenementen.

Ik volgde diverse opleidingen, waaronder paraveterinaire dierenzorg, IT beheer, grafisch ontwerp, Culinary Arts, gewichtsconsulent en sport & voeding. Als autodidact leerde ik mezelf verschillende vaardigheden aan en sprak meerdere talen. Op mijn 23e begon ik met ondernemen en in 2020 zette ik samen met mijn ex-man een miljoenenbedrijf op, waarbij ik verantwoordelijk was voor administratie, financiën, marketing en communicatie.

Toch wilde ik dit niet de rest van mijn leven doen; de stress nam toe en mijn gezondheid leed eronder. Ik reisde veel, onder andere naar de Filipijnen, Curaçao, Japan en Turkije, en bezocht meer dan 20 landen. Deze reizen inspireerden me en ik zocht naar een plek waar ik lastenvrij kon leven – zonder stress en financiële lasten, volledig zelfvoorzienend.

In 2018 kwam ik in Griekenland terecht en ontmoette daar een Griekse man. In 2020 werd ik zwanger en door COVID veranderde alles. Mijn universiteit in Athene sloot en ik besloot terug naar Nederland te gaan. Mijn zoon Max werd geboren terwijl ik in een chalet woonde en online studeerde. Ik was 2,5 jaar op zoek naar een woning, maar de markt explodeerde. Ik stond er alleen voor, want Max' vader verloor zijn zaak door de lockdown en kreeg gezondheidsproblemen.

Uiteindelijk keerde ik terug naar Griekenland en vond daar snel een prachtige woning met zeezicht. In december 2023 stopte ik met mijn werk en liet het bedrijf met mijn ex los. Met mijn spaargeld startte ik Vytality. In februari kocht ik een daktent voor mijn auto en in maart 2024 zegde ik mijn huis op. Ik verkocht mijn spullen en de rest werd opgeslagen.

In vier maanden tijd bezochten we 16 landen met een beperkt budget. Ik studeerde, werkte en reisde, terwijl ik fulltime zorgde voor mijn zoon van 3,5 jaar. Het was een fantastisch avontuur en momenteel ben ik in de omgeving van Valencia, Spanje, om onze off-grid dromen te realiseren. Binnenkort bezoeken we mensen die al off-grid leven om te leren en inspiratie op te doen. Volg onze Facebookpagina voor updates!

In het boek 'Lastenvrij leven' neem ik je mee op mijn reis door het leven, met pieken en dalen, ondernemerschap en mijn weg naar een leven buiten de ratrace. In plaats van meer te willen, leer ik tevreden te zijn met minder. In mijn TEDx talk 'Downsize your life, to downsize your stress' vertel ik hier meer over.

 

Het doel is een lastenvrij leven creëren, in complete vrijheid, met regie over zowel financiële als mentale lasten."

Contact

Let's connect: Facebook

+31623513540

bottom of page